Lietuvos įvykiai “The Times” laikraštyje: politinės ir paveldo komunikacijos ryšys - Rubinaitė, Ramunė (Žurnalistikos tyrimai, 2010)
Straipsnio tikslas – apžvelgti, kokie Lietuvos įvykiai ir kaip buvo pateikiami nacionaliniame britų laikraštyje „The Times“ 1785–1985 m., kaip jų pateikimas keitėsi per 200 metų laikotarpį ir kokią įtaką publikacijų turiniui turėjo laikraščio leidimo kontekstas.Esminiai žodžiai: „The Times“, Lietuva, politinė komunikacija, skaitmeniniai archyvai, viešoji nuomonė, užsienio politika, žiniasklaida.