Tyrimų žurnalistikos kokybė Lietuvoje: LRT ir 15min tyrimų analizė - Majūtė, Vaidota (Žurnalistikos tyrimai, 2024)
Straipsnyje nagrinėjama tyrimų žurnalistikos kokybės samprata, vadovaujantis literatūros analize, formuluojami tyrimų žurnalistikos kokybės kriterijai, kuriuos taikant įvertinama bei palyginama dviejų Lietuvos tradicinės žiniasklaidos priemonių – LRT ir 15min 2022 ir 2023 metais atliktų žurnalistinių tyrimų kokybė, atskleidžiami tyrimų kokybę lemiantys veiksniai, pateikiami tyrimų žurnalistikos srityje dirbančių žurnalistų požiūriai į žurnalistinių tyrimų kokybę bei jos prielaidas ir iššūkius. Tyrime taikyta metodų trianguliacija, derinant turinio analizės metodą bei kokybinio interviu metodą.
Keywords: žurnalistikos kokybė; tyrimų žurnalistika; tyrimų žurnalistikos kokybės kriterijai; žurnalistinių tyrimų kokybė