Žurnalistika – rizikinga profesija? Politikos įtaka saugiam žurnalistų įdarbinimui Lenkijoje 2015–2023 metais - Mateja, Magdalena (Žurnalistikos tyrimai, 2024)
Keldama klausimus apie tai, kaip Lenkijoje buvo (ir tebėra) rizikinga imtis žurnalisto profesijos, norėčiau pradėti nuo sąvokos „įdarbinimo saugumas“ paaiškinimo, kuri patenka į socialinių mokslų sritį, tačiau veikiau siejama su darbo teise, higienos ir saugos vadyba, nei su socialinės komunikacijos ir medijų mokslų sričiai priklausančiu tyrimu. Šią sąvoką pritaikiau siekdama nagrinėti politiką kaip veiksnį, lemiantį žurnalistų, profesionalų, kurių veiklos sritys ir pareigos apibrėžiamos 1984 m. Lenkijos spaudos įstatymu, saugumo jausmą.
Keywords: įdarbinimas; atleidimas; valdžios įtaka ir spaudimas