Politinės darbotvarkės pateikimas Lietuvos televizijų žinių laidose - Bajorinaitė, Martyna; Keršanskienė, Marija; Luščiauskaitė, Ligita; Petronytė, Indrė; Rudenkienė, Valdonė; Rukaitė, Donata; Šukšta, Valdemaras (Žurnalistikos tyrimai, 2019)
Grupė autorių nagrinėja, kaip parlamento darbotvarkė atsispindi žiniasklaidos temų tvarkaraštyje (atsižvelgiant į pozityvistinę žiniasklaidos temų kūrimo teoriją, kad esą medijos turi socialinį interesą kurti dienos tutinio tvarkaraštį). Autoriai apibrėžė tyrimų laikotarpį ir išnagrinėjo, kiek parlamente priimtų sprendimų patenka į žiniasklaidos akiratį, tiksliau, kurie atitinkami sprendimai virsta naujienų pranešimais. Tyrėjai rėmėsi žurnalistiniais informacijos atrankos kriterijais - naujumu, aktualumu ir konfliktu. Pagal šiuos kriterijus ištirta ne tik, kokie klausimai ir kaip buvo pateikti visuomenei nacionalinių Lietuvos televizijų naujienų laidose, bet ir išsiaiškinama, ar tikrai pasirenkami įvykiai atitinka minėtus kriterijus, ypač – aktualumą.