Amerikos lietuvių autorių darbai apie lietuvių žurnalistikos istoriją - Raguotis, Bronius (Žurnalistikos tyrimai, 2017)
Šis straipsnis – tai mokslo darbų žurnalo „Žurnalistikos tyrimų“ 2008 m. paskelbtos autoriaus publikacijos „Amerikos lietuvių autorių darbai apie lietuvių žurnalistikos istoriją“ tąsa.1 Tai antroji minėtos publikacijos dalis, kuri apims tolesnį laikotarpį – 1905–1919 m. Straipsnyje nagrinėjami tik tuo laiku Amerikos spaudoje, atskiruose leidiniuose skelbti Amerikos lietuvių tekstai lietuvių periodikos istorijos temomis. Darbe siekiama atskleisti, kas nauja tuo laikotarpiu atsirado Amerikos lietuvių autorių darbuose, kokių pakitimų atsirado palyginti su ankstesniu (1879– 1904 m.) periodu.