Dienraščio „Lietuvos Rytas“ turinio kokybės pokyčiai 1990–2000 metais - Merkytė, Rūta (Žurnalistikos tyrimai, 2010)
Straipsnyje apžvelgiama dienraščio „Lietuvos rytas“ turinio kokybė ir jos pokyčiai nuo Nepriklausomybės atkūrimo (1990 m.) iki 2000 m. Remiantis kiekybiniais kriterijais siekiama ištirti, kaip tiriamuoju periodu keitėsi naujienų santykis viename įtakingiausių dešimtmečio leidinių pagal tematiką, „kietųjų“ ir „minkštųjų“ žinių santykis. Šie pokyčiai siejami su ekonominiais, politiniais ir socialiniais visuomenės raidos ypatumais. Atsižvelgta į žiniasklaidos funkcijų kaitą, t. y. informacijos ir pramogos liejimąsi ir šios tendencijos įtaką dienraščio turiniui. Esminiai žodžiai: bulvariniai laikraščiai, informavimas, „kietosios“ žinios, kokybinė spauda, laikraščiai, „minkštosios“ žinios, pramoga, tabloidas, tematika, žiniasklaidos funkcija.