Amerikos lietuvių periodikos skaitytojų nuomonės tyrimai (1879–1919) - Raguotis, Bronius (Žurnalistikos tyrimai, 2015)
Tokios temos lietuvių spaudos istorikai ir teoretikai nėra nagrinėję ir išsamiai išskleidę. Tuo tarpu tai yra svarbi žurnalistikos istorijos, sociologijos, etikos, lektologijos sritis. Šiame straipsnyje, nepretenduojant į išsamumą, įvairesniame, iš dalies teorinio pobūdžio kontekste dėstoma Amerikos lietuvių skaitytojų nuomonė apie atskirus periodikos leidinius (daugiausia – apie laikraščius), apskritai apie tos šalies lietuvių periodinę žiniasklaidą, kuri tuo metu sprendė ir žurnalistikos praktikos klausimus: kas yra žinia, kokia turi būti naujiena. Į juos redakcijos ieškojo atsakymų pasitelkdamos ir JAV redaktorių pateikiamus naujienų apibūdinimus. Remiamasi iki šiol surinkta anketų, apklausos, atskirų temų, redakcijos atsakymų ir kitokių tyrimų medžiaga. Aptariama ir redakcijų reakcija į skaitytojų pareikštas pastabas bei pageidavimus.