Ukrainos krizė šiuolaikinėje informacinėje erdvėje - fakultetas, Komunikacijos (Žurnalistikos tyrimai, 2014)
Mokslinė konferencija „Ukrainos krizė šiuolaikinėje informacinėje erdvėje” – tai trijų dalių renginys, kuriame nagrinėjamos Europos komunikacijos problemos, atsiradusios, kai ėmė ryškėti Ukrainos ir Rusijos konfliktas. Šios problemos, vertinant komunikacijos teorijų aspektais, gali būti nustatomos dvejopai – kaip išorinės ir vidinės. Aptarti Ukrainos krizės, lėmusios tarptautinės komunikacijos problemos, informacinio lauko veiksniai: kokie yra informacijos technologijų privalumai ir trūkumai valdžios institucijoms bendraujant su auditorijomis; kodėl publikos paveikios neigiamai (destruktyviai) informacijai ir kaip kinta informacinio karo metodai; ar ir kodėl informacinė politika yra realios tarptautinės politikos dalis. Suvokdami Ukrainos krizę kaip dalį Europos krizių ir kaip kontinentui tenkantį iššūkį, organizatoriai, komunikacijos ir politikos mokslų ekspertai, politikai ieškojo atsakymų, bet ir formulavo rekomendacijas, kurios padėtų kurti Europos visuomenei naudingą informacijos politiką. Konferencijos organizatoriai buvo Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos aukštosios mokyklos: Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas (Vilnius), Taraso Ševčenkos valstybinio universiteto Tarptautinių santykių institutas (Kijevas), Varšuvos universiteto Žurnalistikos institutas ir Varšuvos kardinolo S. Vyšinskio universiteto Medijų edukacijos ir žurnalistikos institutas.