Sociali ir asociali žurnalistikos dimensija šiuolaikinėje masinėje komunikacijoje. Juozo Prunskio 100-mečiui - fakultetas, Komunikacijos (Žurnalistikos tyrimai, 2007)
Vilniaus universitetas, Mažoji aula, 2007 12 07. [A. Vaišnys paskelbė numatomo leisti naujo VU žurnalo, skirto žiniasklaidos tyrimams, koncepciją]. 2007 m. gruodžio 7 d. Vilniaus universiteto Mažojoje auloje įvyko konferencija „Sociali ir asociali žurnalistikos dimensija šiuolaikinėje masinėje komunikacijoje“, skirta žymaus išeivijos žurnalisto Juozo Prunskio 100-osioms gimimo metinėms. Renginys analizavo žurnalistikos vaidmenį šiuolaikinėje visuomenėje, ypač akcentuodamas ribą tarp socialiai atsakingos ir asocialios, manipuliacinės žiniasklaidos. Diskusijose buvo keliami klausimai apie žiniasklaidos moralinį stuburą, visuomeninę funkciją bei vertybinį pagrindą. Šios konferencijos metu prof. dr. Andrius Vaišnys pristatė planuojamo leisti naujo Vilniaus universiteto mokslo žurnalo, skirto žiniasklaidos tyrimams, koncepciją – tai žymėjo svarbų žingsnį stiprinant žurnalistikos mokslo lauką Lietuvoje.