Žiemos olimpinės žaidynės Lietuvos interneto dienraščiuose - Žičkevičiūtė - Ahmed, Evelina (Žurnalistikos tyrimai, 2023)
Straipsnis skirtas išanalizuoti, kaip didžiausi Lietuvos interneto naujienų dienraščiai pateikė pranešimus apie 2010 m. Sočio, 2014 m. Vankuverio ir 2018 m. Pjongčango žiemos olimpines žaidynes. Nagrinėjamos sporto žurnalistikos skiltyse 2010-2018 m. pateiktos publikacijos žiemos olimpinių žaidynių tema. Tyrimo duomenys rinkti 2021-aisiais. Tyrime naudoti 784 tekstai žiemos olimpinių žaidynių tema (379 publikacijos paskelbtos interneto naujienų dienraščio Delfi.lt, 405 – naujienų portalo Lrytas.lt sporto skiltyse). Rezultatai parodė, kad Delfi.lt ir Lrytas.lt publikacijų apie 2010-2018 m. žiemos olimpines žaidynes šaltinis buvo agentūrų pranešimai ir daugiausia naudotas interviu žanras. Daugiausia publikuota tekstų apie Lietuvos, o ne užsienio sportininkus. Per visas trejas olimpines žaidynes Lrytas.lt publikavo daugiau autorinių publikacijų nei Delfi.lt. Tai galėjo lemti, kad Lrytas.lt visose trejose olimpinėse žaidynėse akreditavo dirbti savo žurnalistus. Sporto žurnalistai, rašydami publikacijas apie Lietuvos sportininkus naudojo ekspresyviąsias antraštes. Publikacijų antraštės apie šalies sportininkus nebuvo išsamios, neatskleidė jokios informacijos apie teksto turinį, jomis buvo manipuliuojama skaitytoju. Delfi.lt ir Lrytas.lt daugiausia naudojo neigiamą toną savo autorinėse publikacijose.