Vertimas ir „Etymologica veritas“ (remiantis pradžios knyga 2, 23) - Dini, Pietro U. (Vertimo studijos, 2017)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka vokiečių kalba]Straipsnyje tyrinėjamas vertimo ir etimologijos santykių klausimas. Analizei pasirinkta viena vieta iš Pradžios knygos 2.23, kai Adomas suteikia vardą pirmajai moteriai, vadinasi, kai jis ją įvardija moterimi. Pasitelkus gretinamąjį metodą nagrinėjamas šios vietos vertimas į įvairias kalbas. Straipsnio pabaigoje remiantis šia analize svarstomos bendresnės teorinio pobūdžio vertimo problemos.„El mundo era tan reciente, que muchas cosas careciánde nombre...“Gabriel Garcia Márquez, Cien años de soledad„Altro non abbiamo / che nomi per chiamarci /in questa vastità / che ci allontana...“Giuseppe Cordoni, Nei tuoi nomi di battesimo
Keywords: nėra