APIE TERMINĄ POLIMORFINIS VIRUSAS - Paura, Markas (Vertimo studijos, 2017)
Šiame straipsnyje aptariamas terminas polimorfinis virusas ir jo apibrėžties tikslumas bei dar trys vienodos darybos kompiuterių virusų pavadinimai. Informacijos apie polimorfinį virusą tikslumas tikrinamas per jam artimų terminų apibrėžtis ir jų komentarus. Kompiuterių virusus nusakantys terminai negali egzistuoti izoliuotai, todėl pateikiami įrodymai, kad jie gali sudaryti vieną iš daugelio įmanomų kompiuterių viruso sąvokos realizacijos priemonių. Termino polimorfinis virusas pagrindu sukurti kiti virusų pavadinimai, nors ir su tarptautiniu dėmeniu, neprieštarauja bendriesiems lietuvių kalbos reikalavimams dėl jų analogijos su jau vartojamais kitų mokslo sričių terminais, o užsienio kompiuterių saugos specialistų pateikiami terminografiniai šaltiniai padeda juos tiksliau įvardyti ir apibrėžti.