ATVIROJI VAGYSTĖ IR JOS KVALIFIKAVIMO YPATUMAI - Abramavičius, Armanas; Vosyliūtė, Andželika (Teisė, 2017)
Straipsnyje nagrinėjamas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 straipsnio (vagystė) 2 dalyje numatytas kvalifikuojamasis veikos požymis „atvirai“. Pateikiama šio požymio samprata baudžiamosios teisės moksle ir teismų praktikoje, atskleidžiami tam tikri probleminiai šio požymio nustatymo aspektai ir kai kurie su šiuo požymiu susiję kvalifikavimo ypatumai.