TEISMŲ SPRENDIMAI EKONOMINĖS KRIZĖS SĄLYGOMIS - Lastauskienė, Giedrė (Teisė, 2016)
Straipsnyje analizuojama ekonominė krizė kaip teisinis argumentas. Nurodoma, kad ekonominės krizės laikotarpiu viešoji valdžia dažnai veikė netinkamai ir jos veiksmai prieštaravo atsakingo valdymo principo reikalavimams. Straipsnyje vertinama, kaip ekonominės krizės argumentą taikė Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas. Siekiama nustatyti, kokią reikšmę teismai teikė krizei, spręsdami teisinius ginčus.