TARYBOS DIREKTYVOS 2009/133/EB NUOSTATŲ, SKIRTŲ KOVOTI SU MOKESČIŲ VENGIMU, PERKĖLIMAS Į LIETUVOS TEISĘ - Petkevičiūtė, Agnė (Teisė, 2016)
Straipsnyje atkreipiamas dėmesys į tai, kad Lietuvoje, įgyvendinant 2009 m. spalio 19 d. Tarybos direktyvą 2009/133/EB dėl bendros mokesčių sistemos, taikomos įvairių valstybių narių įmonių jungimui, skaidymui, daliniam skaidymui, turto perleidimui ir keitimuisi akcijomis ir SE arba SCE registruotos buveinės perkėlimui iš vienos valstybės narės į kitą, į Pelno mokesčio įstatymą nebuvo tiesiogiai perkelta jos 15 straipsnyje įtvirtinta norma, dėl skirta kovoti su mokesčių vengimu. Atlikus išsamią šio direktyvos straipsnio analizę, pateikiamas vertinimas, ar šio straipsnio perkėlimas buvo reikalingas.