EUROPOS SĄJUNGOS VERTYBIŲ LAIKYMOSI UŽTIKRINIMO PROBLEMOS - Limantė, Agnė (Teisė, 2016)
Šiame straipsnyje tiriama ES vertybių, įtvirtintų Europos Sąjungos sutarties 2 straipsnyje, laikymosi užtikrinimo mechanizmai, numatyti ES teisėje, jų tinkamumas ir pakankamumas. Dėmesio skiriama Europos Sąjungos sutarties7 straipsnyje įtvirtintam mechanizmui ir jo efektyvumui, kartu įvertinamos Europos Komisijos ir Tarybos pasiūlymuose pateiktos papildomos priemonės, skirtos ginti pamatines ES vertybes, ypač teisinės valstybės principą.