ASMENS DUOMENŲ SAMPRATA ELEKTRONINĖJE ERDVĖJE - Civilka, Mindaugas; Šlapimaitė, Lina (Teisė, 2015)
Straipsnyje siekiama atskleisti nuolat kintamą asmens duomenų sampratą elektroninėje erdvėje (ją suprantant plačiausiai, kaip apimančią internetą, išmaniųjų telefonų ir kitų prietaisų, sujungtų į tinklinę aplinką, visumą, taip pat visas kitas elektroninio bendravimo formas ir priemones)1. Analizuojant esminius asmens duomenų sąvokos komponentus, straipsnyje kritikuojama Europos Parlamento ir Tarybos direktyvoje 1995/46/EB dėl asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo įtvirtinta samprata, kritiškai analizuojama direktyvos 29 straipsnio darbo grupės 2007 m. birželio 20 d. rekomendacija dėl asmens duomenų sąvokos, vertinami esminiai naujojo 2012 m. sausio 27 d. Komisijos pasiūlymo dėl Europos Parlamento ir Tarybos reglamento dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo bruožai, išryškinamas Europos Sąjungos Teisingumo Teismo (toliau – Teisingumo Teismas, arba TT) jurisprudencijos nenuoseklumas.