VISUOMENĖS INTERESŲ APSAUGOS PROBLEMA PLANUOJANT TERITORIJAS - Lastauskienė, Giedrė; Bakšienė, Daiva (Teisė, 2015)
Straipsnyje analizuojami teisinio reguliavimo pokyčiai teritorijų planavimo srityje, susiję su visos visuomenės interesų derinimu. Tiriama, ar įstatymų leidėjas, siekdamas palengvinti verslui sąlygas vykdyti statybas, suteikė pakankamai garantijų, kad planuojant teritorijas bus atsižvelgta ne tik į verslo atstovų, bet ir į suinteresuotos visuomenės poreikius ir interesus.