ŠMEIŽIMO KRIMINALIZACIJOS PAGRĮSTUMAS IR TIKSLINGUMAS: KAI KURIŲ OBJEKTYVIŲJŲ NUSIKALSTAMOS VEIKOS SUDĖTIES POŽYMIŲ ANALIZĖ - Dambrauskienė, Aušra (Teisė, 2015)
Straipsnyje, siekiant nustatyti šmeižimo kriminalizacijos Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse pagrįstumą ir tikslingumą (ultima ratio principo kontekste), analizuojama šmeižimo nusikalstamos veikos sudėties objektyviųjų požymių – objekto, dalyko, veikos padarymo būdo samprata, apibrėžimas įstatymo tekste, aiškinimas ir taikymas.