EKONOMINIŲ, SOCIALINIŲ IR KULTŪRINIŲ TEISIŲ KINTAMUMAS EKONOMINĖS KRIZĖS KONTEKSTE - Gómez Isa, Dr. Felipe (Teisė, 2015)
Finansinė krizė turi reikšmingą poveikį įgyvendinant socialines ir ekonomines teises Europoje, šis poveikis ypač ryškus Pietų Europos šalyse, pavyzdžiui, Ispanijoje, Portugalijoje, Italijoje ar Graikijoje. Tarptautinėje žmogaus teisių teisėje įtvirtinta apribojimų priemonėms, taikomoms ekonominės krizės metu, tačiau valstybės paprastai nevertina socialinių išmokų mažinimo žmogaus teisių požiūriu. Straipsnyje siekiama nustatyti, pirma, valstybių įsipareigojimus ekonominių, socialinių ir kultūrinių teisių (angl. economic, social and cultural rights – ESCR) strityje ir, antra, parodyti ribotas galimybes ginčyti regreso tvarka taikomas priemones iš tarptautinės žmogaus teisių teisės perspektyvos.