1918 M. VASARIO 16-OSIOS AKTO KONSTITUCINĖ SAMPRATA - Vaičaitis, Vaidotas A.; Paužaitė-Kulvinskienė, Jurgita (Teisė, 2015)
Straipsnio naujumas ir originalumas tas, kad jame pateikiama nauja teisinė (konstitucinė) 1918 m. Vasario 16-osios Nepriklausomybės akto analizė, siekiant taip dekonstruoti šio akto nuostatas, kad būtų galima išskirti esminius konstitucinius jo principus. Autorius straipsnyje skiria tris šio akto nuostatas (klauzules): steigiamąją, tarptautinės teisės ir demokratijos bei atskleidžia šių nuostatų (klauzulių) turinį. Straipsnyje taip pat pažymimas šio akto tam tikras virš(supra)konstitucinis pobūdis bei atskleidžiamas 1918 m. Vasario 16-osios Akto nuostatų istorinis santykis su 1917 m. Vilniaus konferencijos nutarimais bei su jo tam tikra priklausomybe nuo Steigiamojo Seimo 1920 m. gegužės 15 d. rezoliucijos, kuri galutinai legitimavo ir įgyvendino Nepriklausomybės akto nuostatas.