SOCIALINĖS APSAUGOS GARANTIJŲ MAŽINIMAS KRIZĖS LAIKOTARPIU: SPRENDIMAI IR TEISINIS VERTINIMAS - Petrylaitė, Daiva; Petrylaitė, Vida (Teisė, 2015)
Straipsnyje yra nagrinėjamas pastarųjų metų ekonominės krizės poveikis asmens socialinės apsaugos garantijoms. Šiuo laikotarpiu priimti sprendimai palietė daugumą socialinės apsaugos išmokų. Tačiau dėl kai kurių išmokų priimti sprendimai buvo itin jautrūs tiek poveikiu visuomenei, tiek teisinių principų laikymosi garantijomis. Straipsnyje plačiau nagrinėjamos dviejų tipų socialinės apsaugos garantijos – socialinio draudimo pensijos ir trumpalaikės išmokos – nedarbo draudimo išmoka ir ligos pašlapa.