MODERNIEJI VALSTYBĖS KONSTITUCINIAI PAMATAI BENDRAVALSTYBINĖSE LDK PRIVILEGIJOSE - Machovenko, Jevgenij (Teisė, 2015)
Straipsnyje pristatomi bendravalstybinių LDK privilegijų analizės, atliktos vykdant Lietuvos konstitucingumo istorijos tyrimą1, rezultatai. Autorius siekia atskleisti tas privilegijų nuostatas, kuriomis remiantis konstruojama ir veikia moderniosios valstybės valdžia – tautos suverenitetas, valdžių padalijimas, įstatymo viršenybė, parlamentarizmas ir kt.