KAUPIMO PRINCIPO TAIKYMAS APMOKESTINANT JURIDINIUS ASMENIS PELNO MOKESČIU - Endrijaitis, Martynas (Teisė, 2015)
Straipsnyje, identifikuojant pajamų ir sąnaudų pripažinimo, apmokestinant pelno mokesčiu, sąlygas, implikuojant finansinės apskaitos normų analizę, atsakoma į klausimą, ką reiškia kaupimo principo taikymą apibūdinantis teiginys ,,pajamos registruojamos tada, kai jos uždirbamos, o sąnaudos – tada, kai jos patiriamos“, tokiu būdu atskleidžiant šio principo taikymą mokesčių teisėje.