VIENETŲ REORGANIZAVIMO AR PERLEIDIMO METU KYLANČIŲ KLAUSIMŲ SPRENDIMAS ATSIŽVELGIANT Į EUROPOS SĄJUNGOS TEISINGUMO TEISMO PRAKTIKĄ - Petkevičiūtė, Agnė (Teisė, 2014)
Straipsnyje, siekiant atsakyti į kai kuriuos reorganizavimo ar turto perleidimo atvejais kylančius klausimus, analizuojama Europos Sąjungos Teisingumo Teismo praktika aiškinant 1990 m. liepos 23 d. Tarybos direktyvą Nr. 90/434/EEB dėl bendros mokesčių sistemos, taikomos įvairių valstybių narių įmonių jungimui, skaidymui, turto perleidimui ir keitimuisi akcijomis (su vėlesniais pakeitimais ir papildymais).The author of the article, seeking to address some issues rising in the case of reorganizations or transfers, analyses the practice of the Court of Justice of the European Union in interpreting the provisions of the Council Directive of 23 July 1990 90/434/EEC on a common system of taxation applicable to mergers, divisions, transfers of assets and exchanges of shares concerning companies of different Member States (as amended).