Viduramžių Vilniaus universiteto teismas pasaulietinės ir bažnytinės jurisdikcijos atskyrimo kontekstu - Machovenko, Jevgenij (Teisė, 2010)
Straipsnyje nušviečiamos viduramžių Vilniaus universiteto teismo įsteigimo aplinkybės, aptariama jo sudėtis ir kompetencija. Autorius siūlo skaitytojams naują problemos viziją, būtent aptaria Vilniaus universiteto teismą LDK bajorijos ir dvasininkijos kovos už pasaulietinės ir bažnytinės jurisdikcijos atskyrimą kontekstu. Užsibrėžtam tikslui pasiekti panaudota faktologinė medžiaga, surasta istorijos šaltiniuose ir mokslo darbuose.In the article on basis of published historical sources and research papers the author aspires to elucidate a structure and competence of the court of Vilnius University in the Middle Ages. The author believes that this problem can be viewed through the prism of struggle for delimitation of competence of secular and spiritual courts in the Grand Duchy of Lithuania. This aspect is not considered in the known scientific studies.