Vartotojų teisių direktyvos perkėlimas į Lietuvos teisę – tolesnis vartotojų apsaugos teisės dekodifikavimas ar kodifikavimas? - Bublienė, Danguolė (Teisė, 2012)
Šiame straipsnyje analizuojami pagrindiniai Vartotojų teisių direktyvos (VTD) bruožai bei suderintos nuostatos ir būtinos keisti Lietuvos teisės nuostatos, aptariama esama vartotojų teisių apsaugos reguliavimo situacija Lietuvoje ir galimos ES acquis communautaire vartotojų apsaugos srityje perkėlimo į Lietuvos teisę kryptys ir būdai. Taip pat siūloma vartotojų apsaugos srities (kartu VTD perkėlimo į Lietuvos teisę) normų sisteminė struktūra.The article analizes the main features of the Consumer Rights Directive (CRD), the provisions harmonized by this directive and the provisions of the Lithuanian law should be revised in order to implement the CRD in the Lithuanian law, it discusses the current consumer protection regulation in Lithuania and possible directions and ways of the implementation of EC consumer acquis communautaire in Lithuanian law. The article sugests the systematic structure of the legal norms of the consumer protection (including implementation of the CRD in Lithuanian law).