PLAČIAI ŽINOMŲ PREKIŲ ŽENKLŲ APSAUGĄ PAGRINDŽIANČIŲ TEORIJŲ ANALIZĖ - Markova, Marija (Teisė, 2017)
Straipsnyje analizuojamos teorijos, pagrindžiančios plačiai žinomų prekių ženklų apsaugą, įtvirtintą Sutarties dėl intelektinės nuosavybės teisių aspektų, susijusių su prekyba (TRIPS), 16 straipsnio 3 dalyje. Straipsniu siekiama atskleisti pagrindines remiantis TRIPS 16 straipsnio 3 dalimi saugomas prekių ženklų funkcijas ir jų ribas bei nustatyti galbūt tinkamiausią šios apsaugos doktrininį pagrindimą.