DEBESŲ SUTARČIŲ KVALIFIKAVIMAS - Drazdauskas, Stasys (Teisė, 2017)
Debesų sutarčių teisinis kvalifikavimas vis dažniau tampa įvairių studijų, mokslinių tyrimų ar teisėkūros iniciatyvų vienu iš nagrinėtinų klausimų. Atsižvelgiant į debesų sutarties tipą, kartais debesų sutartį siūloma kvalifikuoti kaip nuomos, kitais atvejais kaip paslaugų sutartį. Debesų paslaugų teikėjai savo teikiamą paslaugą įvardija ir kaip licencijos suteikimą. Šiame straipsnyje siekiama įvertinti siūlymus dėl debesų sutarčių kvalifikavimo, pirmiausia, apibūdinant debesų sutarčių požymius, ir analizuojant jų atitiktį tam tikrų įstatymų reglamentuotų rūšių sutarčių kvalifikuojantiems požymiams.