TEISMO POSĖDŽIO DALYVIŲ TEISĖSAUGOS INSTITUCIJŲ IR PAREIGŪNŲ ELGESIO VERTINIMAI: 2012 IR 2015 METŲ TYRIMŲ DUOMENYS - Valickas, Gintautas; Vanagaitė, Kristina (Teisė, 2017)
Straipsnyje analizuojama, kaip įvairių Lietuvos teismų posėdžių dalyviai vertina teisėsaugos institucijas, savo įsipareigojimą paklusti įstatymams ir pareigūnams, pareigūnų elgesį, teismo patalpas ir darbuotojus (ne teisėjus), taip pat siūlomus teismų sistemos pokyčius. Palyginus 2012 ir 2015 metų duomenis, daugeliu atvejų nustatyti teigiami tiriamųjų vertinimų pokyčiai.