POLITINIŲ NUSIKALTIMŲ SAMPRATA LIETUVOJE 1919–1940 M. - Černevičiūtė, Sigita (Teisė, 2016)
Straipsnyje analizuojamas politinių nusikaltimų fenomenas Lietuvoje 1919–1940 metais. Atskleidžiama šių nusikaltimų samprata remiantis to meto baudžiamaisiais įstatymais. Darbe tiriamos trys politinių nusikaltimų grupės – maištas, valstybės išdavystė ir sąmyšis.