ATVIROS KAINOS SUTARTIES MODELIS VIENOS KONVENCIJOJE, ŠVELNIOJOJE TEISĖJE IR LIETUVOS SUTARČIŲ TEISĖJE - Bublienė, Danguolė; Dumčiuvienė, Daiva (Teisė, 2016)
Straipsnyje analizuojama atviros kainos sutarčių problematika. Straipsniu siekiama įvertinti, kokios koncepcijos yra laikomasi Vienos konvencijoje ir kaip keitėsi požiūris į atviros kainos sutartis nuo Vienos konvencijos priėmimo iki Pasiūlymo dėl pirkimo–pardavimo reglamento pateikimo. Straipsnyje analizuojama, koks modelis yra įtvirtintas Lietuvos sutarčių teisėje ir taikomas teismų praktikoje. Atviros kainos sutarties aspektai minėtuose instrumentuose analizuojami tiriant ofertos ir sutarties apibrėžtį, sutarties turinio aspektus ir taisykles, kurios padeda pašalinti atviros kainos spragas.