EUROPOS SĄJUNGOS VERTYBIŲ LAIKYMOSI UŽTIKRINIMO PROBLEMOS - Limantė, Agnė (Teisė, 2016)
Šiame straipsnyje tiriama ES vertybių, įtvirtintų Europos Sąjungos sutarties 2 straipsnyje, laikymosi užtikrinimo mechanizmai, numatyti ES teisėje, jų tinkamumas ir pakankamumas. Dėmesio skiriama Europos Sąjungos sutarties 7 straipsnyje įtvirtintam mechanizmui ir jo efektyvumui, kartu įvertinamos Europos Komisijos ir Tarybos pasiūlymuose pateiktos papildomos priemonės, skirtos ginti pamatines ES vertybes, ypač teisinės valstybės principą.