PASIRENGIMO NAGRINĖTI CIVILINES BYLAS TEISME ĮTAKA BYLAI IŠNAGRINĖTI PER PROTINGĄ LAIKĄ - Nekrošius, Vytautas; Simaitis, Rimantas; Vėbraitė, Vigita; Brazdeikis, Aurimas (Teisė, 2016)
Šiame straipsnyje analizuojama pasirengimo stadija civiliniame procese, šios stadijos įtaka civilinėms byloms nagrinėti per protingą terminą ir bandoma išskirti pagrindines problemas, kylančias šiame civilinio proceso etape. Daugiausia dėmesio skiriama tam tikroms pasirengimo formoms ir jų įtakai proceso trukmei, taip pat ginčo šalių bandymams pateikti įrodymus pavėluotai ar keisti ieškinio dalyką ar pagrindą kuo vėliau ir taip užvilkinti bylos nagrinėjimą teisme.