KONSTITUCIONALIZMO POŽYMIAI SENOVĖS MESOPOTAMIJOS VALSTYBĖSE IR ROMOS RESPUBLIKOJE - Machovenko, Jevgenij (Teisė, 2016)
Straipsnyje pristatomi Mesopotamijos ir Romos istorinių teisės paminklų analizės rezultatai. Autorius daro išvadą, kad senovės pasaulyje buvo reikšmingų konstitucionalizmo, kaip jis dabar suprantamas, bruožų, įskantant konstituciją ir konstitucinę justiciją, ir šios konstitucionalizmo išraiškos turi sąsają su aktualiomis konstitucijomis, konstitucine justicija ir kt.