Ar vertikalus kainų fiksavimas yra blogis? - Miniotas, Darius (Teisė, 2012)
Straipsnyje nagrinėjamas istoriškai vienas iš griežčiausiai vertinamų vertikaliųjų apribojimų – vertikalus kainų fiksavimas. Atskleidžiamas susiformavęs požiūris į tokio pobūdžio vertikaliuosius apribojimus Europos Sąjungos ir Jungtinių Amerikos Valstijų konkurencijos teisės sistemose, aptariamas tokio susitarimo teigiamas ir neigiamas poveikis konkurencijai, daug dėmesio skiriant ekonominio poveikio analizei. Atsižvelgiant į straipsnyje išplėtotus argumentus dėl ekonominio tokių susitarimų poveikio konkurencijai, pateikiama kritiška nuomonė apie Europos Komisijos ir Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybos vykdomą konkurencijos politiką vertikalaus kainų fiksavimo susitarimų atžvilgiu.