INDIVIDUALUS KONSTITUCINIS SKUNDAS KAIP VEIKSMINGAS ŽMOGAUS TEISIŲ APSAUGOS IR KONSTITUCIONALIZMO PLĖTROS INSTRUMENTAS - Pūraitė-Andrikienė, Dovilė (Teisė, 2015)
Šiame straipsnyje bandoma atsakyti į klausimą, kodėl Lietuvoje delsiama įtvirtinti individualaus konstitucinio skundo mechanizmą, atremti šio instituto priešininkų argumentus ir paskatinti atnaujinti pradėtas iniciatyvas dėl šio konstitucinių teisių gynimo instrumento įtvirtinimo nacionalinėje teisės sistemoje. Straipsnyje aptariami kai kurie teoriniai ir praktiniai su individualaus konstitucinio skundo įtvirtinimu susiję klausimai. Tačiau daugiausiai dėmesio šiame darbe skiriama sklandžiai funkcionuojančio Konstitucinio Teismo ir efektyvaus žmogaus teisių gynimo mechanizmo dilemos išsprendimo galimybėms.