TEISINĖS ŪKINĖS VEIKLOS LAISVĖS IŠTAKOS - Juškevičiūtė-Vilienė, Agnė (Teisė, 2015)
Šio straipsnio tikslas – išanalizuoti ūkinės veiklos laisvės susiformavimą tarpdisciplininiu požiūriu. Straipsnis suskirstytas į dvi dalis: pirmojoje dalyje atskleidžiamos ekonominio liberalizmo atsiradimo pasaulyje aplinkybės, atsižvelgiant į ekonominės minties istoriją, antrojoje dalyje nagrinėjamas ekonominės laisvės idėjos inkorporavimas ir konstitucionalizavimas Lietuvos Respublikos teisės sistemoje iš teisės istorijos ir konstitucinės teisės perspektyvos. Nors straipsnyje pateikiami ekonomikos mokslo istorijos fragmentai, tačiau jis skirtas visų pirma teisės mokslui reikšmingų aspektų analizei.