ORUS DARBAS EKONOMINĖS KRIZĖS SĄLYGOMIS: GRĖSMĖS IR IŠMOKTOS PAMOKOS - Petrylaitė, Daiva (Teisė, 2015)
Straipsnyje1 analizuojama oraus darbo principo samprata, jos elementai, deklaruojamos pagrindinės darbuotojų teisės. Atskleidžiant oraus darbo sampratą remiamasi tarptautinės darbo teisės standartais ir darbo teisės doktrina. Straipsnyje taip pat aptariama 2008 metais kilusi ekonominė krizė ir jos sukelti padariniai darbo santykiams ir priemonės, kurių buvo imtasi šiems padariniams likviduoti, vertinimas, šių priemonių poveikis oraus darbo principui.