LIETUVOS TEISMŲ POŽIŪRIS Į TARPTAUTINĘ VALSTYBĖS IMUNITETO TEISĘ - Zaleskis, Julius (Teisė, 2015)
Straipsnyje siekiama atskleisti Lietuvos teismų požiūrį į valstybės imuniteto doktriną kaip tarptautinės teisės sritį. Analizuojama, kokią vietą tarp valstybės imuniteto doktrinos šaltinių Lietuvoje užima tarptautinė teisė. Nagrinėjama, kiek Lietuvos teismų praktika valstybės imuniteto srityje atitinka tarptautinę teisę. Pateikiamas kritiškas Lietuvos teismų požiūrio vertinimas.