PAGARBA NACIONALINIAM TAPATUMUI PAGAL EUROPOS SĄJUNGOS TEISĘ: AIŠKINIMO POTENCIALAS IR EUROPOS SĄJUNGOS TEISINGUMO TEISMO JURISPRUDENCIJA - Jarašiūnas, Egidijus (Teisė, 2015)
Straipsnyje nagrinėjamas Europos Sąjungos sutarties 4 straipsnio 2 dalyje įtvirtinto Europos Sąjungos pagarbos valstybių narių nacionaliniam tapatumui principo aiškinimas mokslinėje doktrinoje ir tokio aiškinimo poveikis Europos Sąjungos Teisingumo Teismo jurisprudencijai. Pažymėtina šio principo reikšmė ES ir nacionalinės teisės sąveikai, tai suponuoja ir šio principo potencijų užtikrinti tarpsisteminę darną nagrinėjimą.