Sabinų (kasijėnų) ir prokulėnų teisės mokyklos romėnų teisės istorijoje - Urbanavičiūtė, Giedrė (Teisė, 2008)
Teisės mokslo formavimuisi neabejotinai didžiulę įtaką turėjo romėnų teisė. Straipsnyje siekiama atkreipti dėmesį į teisės literatūroje menkai tyrinėtą klasikiniu romėnų teisės laikotarpiu egzistavusių teisės mokyklų temą, bandoma atskleisti sabinų (kasijėnų) bei prokulėnų teisės mokyklų ištakas, jų atstovus, esminius ideologinius skirtumus bei jų reikšmę ir įtaką teisės mokslui. The influence for the legal science made by Roman Law is undoubted. By this article the author seeks to notice theme of the Law Schools in classical period of Roman Law that was distantly researched during the history, attempts to reveal the beginnings of Sabinian (Cassian) and Proculian Law Schools, their representatives, fundamental ideological distinctions, meaning and impact for the legal science.