ESMINIAI ŠALIŲ LYGIATEISIŠKUMO PRINCIPO ASPEKTAI UŽTIKRINANT EFEKTYVIĄ TEISINĘ GYNYBĄ BAUDŽIAMOSIOSE BYLOSE (REMIANTIS JUNGTINIŲ TAUTŲ ŽMOGAUS TEISIŲ KOMITETO IR EUROPOS ŽMOGAUS TEISIŲ TEISMO PRAKTIKA) - Gutnyk, V. (Teisė, 2014)
Статья посвящена существенным аспектам принципа равенства сторон в уголовных делах, проявляющимся в практической деятельности международных органов по защите прав человека (на примере Комитета ООН по правам человека и Европейского суда по правам человека). Straipsnyje nagrinėjami esminiai šalių lygiateisiškumo principo baudžiamosiose bylose aspektai, pasireiškiantys tarptautinių žmogaus teisių apsaugos institucijų (Jungtinių Tautų žmogaus teisių komiteto ir Europos Žmogaus Teisių Teismo) veikloje.