Ginčų dėl žalos, susijusios su darbo teisiniais santykiais, atlyginimo teisinė prigimtis ir teisminio nagrinėjimo problema - Dabulskytė, Giedrė (Teisė, 2009)
Straipsnyje teoriniu lygmeniu remiantis užsienio valstybių praktika analizuojama ginčų dėl žalos, susijusios su darbo teisiniais santykiais, atlyginimo teisinė prigimtis, bei teisminės šių ginčų nagrinėjimo tvarkos problema. Taip pat nustatoma, kokiai ginčų kategorijai – civilinių ar darbo priklauso ginčai dėl žalos, susijusios su darbo teisiniais santykiais, atlyginimo. Kritikuojamas Civilinio proceso kodekse nustatytų „Darbų bylų nagrinėjimo ypatumų“ netaikymas nagrinėjant ginčus dėl žalos, susijusios su darbo teisiniais santykiais, atlyginimo. In diesem Artikel wird auf der theoretischen Ebene basiert auf das Praktikum der außländischen Staaten das Wesen der Streitigkeiten wegen des Schadensersatzes in den Arbeitsverhältnissen und das Problem der gerichtlichen Lösung dieser Streitigkeiten analisiert. Im Artikel wird die Kategorie der Steitigkeiten wegen des Schadensersatzes in den Arbeitsverhältnissen festgestellt. Es wird negativ betrachtet, daβ die Streitigkeiten wegen des Schadensersatzes in den Arbeitsverhältnissen nich wie alle anderen Arbeitsstreitigkeiten nach dem XX Kapitel der Zivilprozeβordnung verhandelt werden.