Čekijos Respublikos darbo teisės priemonės šiandienės ekonominės situacijos sąlygomis - Hůrka, Petr (Teisė, 2010)
Straipsnyje aptariamos Čekijos Respublikos darbo teisės normos, kurios įgyja ypatingos prasmės darbdaviams siekiant reaguoti į ekonominės ir finansinės situacijos pokyčius. Autorius apžvelgia tokius Čekijos darbo teisės siūlomus teisinius instrumentus, kurie palengvintų darbdaviams galimybes lanksčiai organizuoti darbo jėgą, išgyventi šiuos pereinamojo laikotarpio sunkumus: lanksčias darbo formas, įskaitant darbuotojų nuomą, terminuotas darbo sutartis, ne viso darbo laiko susitarimus, išbandymo laikotarpio taikymą, darbo funkcijos apimties ir įvykdymo vietos sąlygas, darbo laiko režimą ir darbo laiko „sąskaitą“, privalomas atostogas kaip galimybę išvengti darbuotojų atleidimo iš darbo.