Dividendai ir jų mokėjimas: teisinis vertinimas - Vaškelaitis, Vytautas; Martišiūtė, Viktorija (Teisė, 2010)
Straipsnyje nagrinėjamos dividendų ir su jų mokėjimu susijusios problemos, siekiama išsiaiškinti, ar aiški ir vieša dividendų politika yra privaloma bendrovėms, analizuojama teisinė bazė, reglamentuojanti dividendų mokėjimo tvarką ir apribojimus, pateikiami sprendimų būdai akcininkams, kurių teisės yra pažeidžiamos. Taip pat nagrinėjama teismų praktika šiuo klausimu. This article deals with the problems of dividend and dividend payout. The author of this paper tries to clarify, whether the clear and open policy on dividends is binding on companies, analyses the legal basis, which regulates the procedure for payout of dividends and payout restrictions, gives solutions of problems for shareholders whose rights are violated. The paper also examines the case law of dividend payout.