Poligrafas (melo detektorius) kaip įrodinėjimo priemonė baudžiamajame procese - Goda, Gintaras (Teisė, 2010)
Straipsnyje analizuojama poligrafo (melo detektoriaus) naudojimo kaip įrodinėjimo priemonės baudžiamajame procese galimybė, aptariama galima tyrimo poligrafu vieta proceso veiksmų sistemoje, nagrinėjami teisės literatūroje išsakomi argumentai prieš poligrafo naudojimą tiriant nusikalstamas veikas. Im Aufsatz wird die Möglichkeit des Einsatzes eines Polygraphen (des Lügendetektors) als Beweismittel im Strafprozess analysiert. Der Aufsatz erörtert die mögliche Stelle der Untersuchung mit Hilfe eines Lügendetektors im System der Prozesshandlungen und in der Rechtsliteratur erhobene Einwände gegen die Anwendung eines Polygraphen bei der Ermittlung der Straftaten.