Proporcingumo principas ir jo taikymas EŽTT bylose prieš Lietuvą pagal EŽTK 8 straipsnį - Leonaitė, Erika (Teisė, 2010)
Straipsnyje nagrinėjamas proporcingumo principo taikymas Europos žmogaus teisių teismo jurisprudencijoje, pabrėžiant šio principo veikimą teisės į privataus ir šeimos gyvenimo gerbimą bylose prieš Lietuvą. Konkrečiai nagrinėjamas proporcingumo, kaip vieno iš „būtinumo demokratinėje visuomenėje“ principo elemento, veikimas, kokie kriterijai taikomi atliekant proporcingumo analizę. The article deals with the application of the principle of proportionality in the jurisprudence of the European Court of Human Rights, with the emphasis on cases directed against Lithuania concerning the right to respect for private and family life. In particular, the criteria employed in assessing the proportionality of the interference, are analysed.