Ginkluoto konflikto samprata ir „karas su terorizmu“ - Vasiliauskienė, Violeta (Teisė, 2012)
Straipsnyje analizuojama ginkluoto konflikto samprata ir jos taikymas teroristinių veiksmų atveju, tiriant du pagrindinius ginkluoto konflikto kriterijus – tai yra veiksmų intensyvumo ir organizuotumo. Taip pat analizuojama tarptautinių teismų ir tribunolų praktika bei aptariamos situacijos konkrečiose valstybėse. The article analyses the concept of the armed conflict and the its application when terrorist acts are carried out. It dwells on two main criteria of armed conflict – that is, the intensity and organisation. The article analyses the practice of international courts and tribunals and the situation in particular states.