Arbitražiniai susitarimai (arbitražinė išlyga) vartojimo sutartyse: per se nesąžininga sąlyga? - Bublienė, Danguolė; Zemlytė, Eglė (Teisė, 2012)
Straipsnyje nagrinėjama, ar apskritai įmanomi arbitražiniai susitarimai (arbitražinės išlygos) vartojimo sutartyse ir kokia galimybė juos įgyvendinti, kitaip tariant, siekiama atsakyti į klausimą, ar arbitražinis susitarimas (arbitražinė išlyga) yra per se nesąžininga sąlyga ar jos sąžiningumo vertinimas vis dėlto priklauso nuo tam tikrų aplinkybių. The subject matter of the Article is analysis of the question whether arbitration agreement might be included in consumer contracts and whether there is a possibility to implement such agreements. In other words, it is sought to answer the question whether arbitration agreement is per se unfair condition or whether the evaluation of this issue depends on certain conditions.